Штампа

Школска слава Свети Сава

Ученици, наставници и сви запослени у школи данас су прославили школску славу, дан када се врши спомен на првог српског архиепископа, просветитеља, државника, Растка Немањића, Светог Саву. 

Велики број ученика присуствовао је литургији у храму Светог Саве и узео актовно учешће певањем химне, читајући "Оче наш" и "Символ вере". Уследило је пресецање славског колача и подела пакетића за сву присутну децу. Након тога, у 12.30 у школи је уприличен пригодни програм који су припремили чланови хора и драмске и рецитаторске секције.

 


Свети Сава, као добри пастир, својим животом, речима и делима указао је пут којим треба ићи. Поуком данашње литургије вођени, сетимо се његових речи: "Останите у подвизима ка добру. Ни на десно, ни на лево, него по сили, колико ко има снаге, царским путем теците, сетивши се што јесте", и "Јер пут је кратак, браћо моја љубљена, којим ходимо. Дим је живот наш, пара, земља и прах; за мало се јавља и брзо нестаје. Мали је труд живота нашег, а велико и бесконачно добро као награда".