Почетна

Штампа

Национална платформа "Чувам те"

У мају је почео са радом електронски систем пријаве насиља за грађане, надлежне органе и установе у оквиру Националне платформе „Чувам те“ којoм се превенира насиље које укључује децу. Налази се на адреси: https://cuvamte.gov.rs/
 
Кликом на наредни линк можете погледати презентацију која садржи информације за родитеље о Платформи ,,Чувам те" и поступању са децом у кризним ситуацијама:
Презентација
Штампа

Упис предшколаца

Обавештавају се родитељи, односно законски заступници деце дорасле за упис у групу Година пред полазак у школу у школској 2023/2024. години, да ОШ "Вук Караџић" Крњево почиње упис предшколаца од 4. априла 2023. до 16. јуна 2023. године.
У предшколско се уписују деца рођена од 1. марта 2017. до 28. фебруара 2018. године.
За упис су потребна следећа документа:

- потврда лекара да је дете способно за похађање предшколског програма

- захтев за упис (преузети овде) и образац са подацима о детету (преузети овде) или преузети код васпитача у школи

За сва додатна питања можете се обратити васпитачицама:
* Матична школа (центар) - васпитачица Андријана Шулеић
* Савановац - васпитачица Ивана Момчиловић

Штампа

Сребрне медаље на "Радичином квизу знања"

Ученици наше школе успешно су учествовали у међушколском квизу знања који се одржао у Основној школи "Радица Ранковић" у Лозовику, где су освојили друго место и сребрне медаље.

"Радичин квиз знања" је такмичење конципирано по угледу на чувену "Слагалицу" и у овогодишњем такмичењу учествовало је осам школа из Велике Плане, Смедеревске Паланке и Смедерева. Екипе су бројале по четири члана, по један ученик из сваког разреда предметне наставе, а нашу екипу су чинили:

Давид Спасојевић V1
Никола Пантелић VI1
Лена Радосављевић VII2
Лена Илић VIII1

Штампа

Предшколци у библиотеци

У пратњи своје васпитачице Андријане Шулејић ученици припремног предшколског програма посетили су школску библиотеку.
Тако су се упознали са библиотечким фондом и начином гункционисања библиотеке. Наставник српског језика је одговарао на њихова питања, а том приликом су могли да сазнају какве све књиге постоје; поред класичних папирних, могли су да погледају и електронске књиге. Уживали су у прелиставању сликовница и илустрованих енциклопедија, а посебан утисак оставио је један страшно велики речник, већи чак и од кувара! За крај дружења наставник Марко им прочитао једну песму о медењацима која се предшколцима посебно допала.